Just another WordPress site

Gutefåren

Uppfödning och försäljning

På Änglarps Lugn bedriver vi fåruppfödning. Den ras vi föder upp är gutefår. Det är en urgammal ras från Gotland som härstammar ända från vikingatiden. Gutefår är väldigt snälla och sällskapliga.

Hos oss föds alla lamm på våren så att de hela sommaren kan gå tillsammans med sina mammor och ha ett härligt fritt liv. För oss är det viktigaste av allt att djuren har ett bra och värdigt liv den tid de har hos oss.

Vi använder inte besprutningsmedel eller konstgödning på våra marker och det har vi inte gjort på många år. Från i maj 2014 får vi räkna oss som ekologiskt certifierade.

Genbank

Änglarps Lugn är en levande genbank för gutefår vilket innebär att vi inte blandar in någon annan ras, detta för att spara gutarnas alla viktiga gener för överlevnad till eftervärlden. Läs mer här

Försäljning av avelsdjur, kött och skinn

Vi är fria från fotröta, MV-fria och är med i Elitlamm. Vi säljer avelsdjur men också lammkött och skinn. Kontakta oss här för att göra förfrågan om våra djur och produkter.

Lammköttet blir smakrikt av alla goda örter som djuren kan äta av i Änglarp. Det blir också ett kött som är mer rikt på omega-3 fett eftersom djuren går ute och äter gräs stora delar av året. Lammen får växa på ett naturligt sätt utan kraftfoder. Det gör att köttet får “mogna” och bli extra smakrikt.

Vill Ni köpa lammkött från oss, har vi möjlighet att leverera kött från september och framåt. Lammen väger vanligen 18-24 kg efter hängning och det är den vikten Ni betalar för. Vid styckning försvinner det ben och rens, olika mycket beroende på hur man väljer att stycka kroppen. Vill man ha många detaljer med ben som tex kotletter försvinner mindre ben än om man vill ha mycket lammfärs. Väljer man mycket färs försvinner mer ben och så mycket som 40 % kan försvinna som ben och rens. Priset man betalar är ändå för halv eller helkropp.

Vill du köpa kött kan välja att köpa ett helt eller ett halvt  lamm. Priset är:

  •  75 kr/kg om du styckar själv
  • 125 kr/kg om du vill ha det styckat, paketerat och malet (efter egna önskemål).

Priserna är inklusive moms och lammen är slaktade på godkänt slakteri.