Djuren på Änglarps lugn

Djur har för många, liksom naturen, en positiv påverkan på på oss.

På Änglarps Lugn finns gutefår, linderödsgrisar, höns, kaniner och ibland gästas vi av två hästar, Azalea och Heidi, och hundarna Pompe och Primus. Djuren är allesammans underbara vänner som gärna delar med sig av sin kärlek och värme och de lyssnar noga till allt vi har att säga. .

Fåren

Fåren är av rasen gutefår. Det är en urgammal ras som härstammar ända från vikingatiden. Gutefår är väldigt snälla och sällskapliga.

Änglarps Lugn är en levande genbank för gutefår vilket innebär att vi inte blandar in någon annan ras, detta för att spara gutarnas alla viktiga gener för överlevnad till eftervärlden.

Läs mer om våra får här

Grisarna

Grisarna Herta och Don Juan är ett par! Förutom det är de ganska lika i hänseendet att de båda älskar mat, är lite buffliga (trots att de är grisar) och gillar att bli kelade. Även Herta och Don Juan ingår i genbank vilket innebär att de är av en fin gammal ras som vi hjälper till att bevara.

Hönsen

På gården har vi en massa höns. Många olika raser och blandningar.  Varje år luras de med att gå och lägga ägg i någon hörna och 21 dagar senare dyka upp med sådär 10 kycklingar. Så det går aldrig att räkna hur många höns det finns på gården, det är ständigt olika antal.

Kaninerna

Det finns 3 söta hermelinkaniner på gården. Små,  söta och mjuka. Och helt underbara att ha i famnen. Man behöver absolut inte vara barn för att njuta av deras kärlek.

Hästarna

Ibland har vi hästar på gården. Det är fjordingarna Heidi och Azalea som strosar rundor i hagarna och gärna kelar lite om de har tid.

Hundarna

Ibland följer Pompe och hans hundkompis Primus med till gården. De är båda väldigt intresserade av promenader och människor..