Aktiviteter

Vill du vara på gården så finns det gott om aktiviteter där för alla med barnasinnet kvar. Spela kubb eller boule på gårdsplanen, bygg kojor i skogen, fiska eller bada i sjön, övernatta i skogen. En regnig dag finns det spel som ni kan spela inne i huset.

På gården finns det djur. För den som vill kan man få vara med och sköta om dessa. Fodra hönsen, plocka ägg. Ge kaninerna mat och klappa om dem lite.

Vill man se vilda djur kan man kvällstid smyga upp i utkikstornen och vara alldeles tyst. Då kan man få syn på något rådjur som går omkring och äter eller kanske ett vildsvin som springer förbi.

Vill du åka iväg så finns här lite tips:

Bad

Åk till Algustorpsjön och bada. Vattnet är lite brunt som det brukar vara i våra svenska sjöar men det är bara lite humus och är inget farligt. Andra badsjöar i närheten är Skånes Värsjö, långgrunt och lite klarare vatten och Humlesjön som har ett av kommunens finaste vatten.

Cykling

Många tar med sin cykel på semestern , men du är också välkommen att använda de fyra  cyklar, som hör till huset. Huset ligger i en mycket vacker natur med många fina småvägar att cykla på, det finns kartor i huset där du kan hitta fina småvägar.

Fiske

Hyr ett fiskekort och fiska i Algustorpsjön.

Golf

Är du golfspelare så finns det många möjligheter att utöva din hobby här. Inom en radie på 10-20 km från gården ligger fyra trevliga golfbanor:

Hässlegårdens golfklubb:  www.hggk.se
Wittsjö golfklubb: www.wittsjogk.se
Tyringe golfklubb: www.skyrupsgk.se
Örkelljunga – Woodlands country club: www.woodlands.se

Shopping

Vill man shoppa loss finns inköpsmöjligheter i tätorterna Hässleholm, Örkelljunga och Tyringe, ca 1,5 mil bort (www.hassleholm.se, www.orkelljunga.se) . Vill man åka längre kan man ta tåget till Malmö eller Köpenhamn, det tar en cirka timme dit med tåg. Hässleholm är en järnvägsknut med goda tågförbindelser.

Ridning

Upplev naturen från hästryggen. En fantastisk upplevelse där du kommer ett snäpp närmare djuren och naturen.

Vill du följa med på en ridtur så kan du hyra min ena häst och följa med på en skogstur. Är du inte van eller vill att barnen ska få prova ridning så tar vi en liten försiktig tur där jag leder dig eller ditt barn en liten skogsrunda.

Vill du ta hästen med på semestern går det bra. Det finns två boxar och betesmark du kan får hyra. Detta måste bokas samtidigt med bokningen av gården.

Vandring

Gården ligger mitt i skogen nära till härliga skogspromenader. Inte långt bort går Skåneleden med vacker natur att vandra i. Och vill du vandra ytterligare så finns Vedema 20 minuters bilväg bort och Hovdala slott utanför Hässleholm med spännande historia från den svensk-danska tiden och med ändå mer vandringsmöjligheter.

Att tänka på när du är ute i den svenska naturen är att du följer ”allemansrätten” . Det finns broschyrer om denna på gården. Den ger dig stora möjligheter att vistas i naturen men skyldigheten att inte störa och förstöra.

Vinteraktiviteter

Skidåkning i Skåne.  Om det är snö vintertid finns en barnvänlig skidort  med pister för hela familjen, 3,5 mil bort, Vallåsen ( www.vallasen.se ). Lite längre iväg (ca 16 mil), ligger Hestra, www.isaberg.com med lite fler och större backar.