Djuren på Änglarps Lugn

Djur har för många, liksom naturen, en positiv påverkan på på oss.

På Änglarps Lugn finns gutefår, linderödsgrisar, höns och en liten kanin. Ibland gästas vi av två hästar, Azalea och Heidi, och hundarna Pompe och Primus. Djuren är allesammans underbara vänner som gärna delar med sig av sin kärlek och värme och lyssnar noga till allt vi har att säga. .

Fåren är av rasen gutefår. Det är en urgammal ras som härstammar ända från vikingatiden. Gutefår är väldigt snälla och sällskapliga. Änglarps Lugn är en levande genbank för gutefår vilket innebär att vi inte blandar in någon annan ras, detta för att spara gutarnas alla viktiga gener för överlevnad till eftervärlen.

Linderödgrisarna Hilda och Hilma är systrar. De älskar mat, är lite buffliga (trots att de är grisar) och gillar att böka runt i sina stora hagar. De har en kompis Lilla Fröken som också är en linderödsgris. De ingår alla i genbank vilket innebär att de är av en fin gammal ras som vi hjälper till att bevara.

På gården har vi en del höns. Många olika raser och blandningar. Varje år luras de med att gå och lägga ägg i någon hörna och 21 dagar senare dyka upp med sådär 10 kycklingar. Så det går aldrig att räkna hur många höns det finns på gården, det är ständigt olika antal.

Det finns också en liten söt hermelinkanin på gården. Hon springer fritt och charmar de flesta. Sitta i famnen är inget hon har tid med tycker hon.

Ibland har vi hästar på gården. Det är fjordingarna Heidi och Azalea som strosar rundor i hagarna och gärna kelar lite om de har tid.

Ibland följer Pompe och hans hundkompis Primus med till gården. De är båda väldigt intresserade av promenader och människor..