Just another WordPress site

Djuren på Änglarps lugn

Djuren på Änglarps Lugn

Djur har för många, liksom naturen, en positiv påverkan på på oss.

På Änglarps Lugn finns två hästar, cirka 25 får, två katter och en hund. De är allesammans underbara vänner som gärna delar med sig av sin kärlek och värme och de lyssnar noga till allt vi har att säga. Men de behöver också omsorg i form av att vi håller rent hos dem, motionerar dem och ger dem mat för att bara nämna några aktivteter.

Hästarna

Dawson (till vänster) är en otroligt snäll och vänlig kille, han är sju år och född på gården. Herke är den mindre av de två men han är en kille med stor humor och stort hjärta.

Fåren

Fåren är av rasen gutefår. Det är en urgammal ras som härstammar ända från vikingatiden. Gutefår är väldigt snälla och sällskapliga.

Änglarps Lugn är en levande genbank för gutefår vilket innebär att vi inte blandar in någon annan ras, detta för att spara gutarnas alla viktiga gener för överlevnad till eftervärlden.

Läs mer om våra får här

Hund och katter

Pompe är en blandrashund, han tycker mycket om att göra saker. När han inte har något annat för sig gräver han gropar och letar möss. Pompe är inte så gammal än och har lite hyss för sig.

Katterna heter Ville och Zorro och är lite mer avvaktande än James, men otroligt tillgivna och sällskapliga.